Wir haben es geschafft!

Na de schriftelijke examens in juni en het mondeling in oktober hebben al onze deelnemende leerlingen hun Goethe Zertifikat behaald. Dat betekent dat we net als bij de groep van schooljaar 2019-2020 een slagingspercentage van 100% hebben behaald.

In samenwerking met het Goethe-Institut in Nederland biedt onze school al twee jaar versterkt onderwijs aan voor o.a. het vak Duits. Dit houdt in dat leerlingen ieder schooljaar de kans krijgen het Goethe ERK-Zertifikat B1/B2/C1 voor de Duitse taal te behalen.

Het Goethe certificaat is hét bewijs dat de Duitse taalvaardigheid op hoog niveau aanwezig is. De examens zijn officiële Duitse taalexamens en daarmee wordt een internationaal erkend diploma behaald, dat wordt gezien als belangrijk toegangsdocument voor Duitse universiteiten/hogescholen en voor de buitenlandse arbeidsmarkt. Bovendien staat het ook nog eens goed op elk CV.

Intussen hebben we de officiële certificaten van het Goethe Instituut ontvangen en kunnen we niet wachten om deze feestelijk uit te reiken.

We zijn ontzettend trots op de nieuwe Goethe Freunde (zo worden ze genoemd) dat ze ondanks de corona-uitbraak en de 1e lockdown hebben doorgezet.

Op dit moment gaan we met een nieuwe enthousiaste groep door.