Wat doe je na het Moller?

Een studiekeuze maken in tijden van corona is niet gemakkelijk. Sfeer proeven op de locatie van een hogeschool of universiteit, stagelopen, bedrijven bezoeken, in gesprek gaan met mensen met een interessant beroep… In veel gevallen is dit al twee jaar lang onmogelijk.

De vraag rijst bij veel vo-scholen en zo ook bij het Dr. Mollercollege hoe we onze leerlingen toch waardevolle loopbaangerichte activiteiten kunnen aanbieden ter voorbereiding op deze belangrijke loopbaankeuze.

In samenwerking met Lions Club en Rotary Waalwijk en het Willem van Oranje is het gelukt om een online Beroepenavond te organiseren op 21 februari aanstaande, waar leerlingen via Teams in kleine groepjes in gesprek gaan met beroepsbeoefenaren.

Naast de online Beroepenavond organiseren we ook een soortgelijke activiteit met studerende oud-Mollerianen op 11 maart. Voor beide activiteiten hebben we een veelzijdig aanbod van beroepsbeoefenaren en oud-Mollerianen kunnen samenstellen. Persoonlijk contact, weliswaar via een scherm, ruimte voor het stellen van vragen, zijn voor leerlingen zeer inspirerend; het helpt om zich een beeld te vormen van de mogelijkheden voor de toekomst.