Van brugklasser tot rector, de Walewyc-mavo en het Dr. Mollercollege kleuren paars!

Het was 11 december Paarse Vrijdag en dat was op de Walewyc-mavo en onze school goed te zien. Niet alleen aan de regenboogvlag die al enkele dagen trots wapperde aan de vlaggenstok, maar ook aan de kleding van een groot aantal leerlingen en personeelsleden.

De Paarse Vrijdag wordt sinds 2010 op de tweede vrijdag van december op een groot aantal scholen in Nederland gevierd. Juist op school is het belangrijk dat je je veilig voelt en kunt zijn wie je bent. Voor veel homoseksuele, lesbische, biseksuele, intersekse en transgender jongeren is dat niet altijd het geval. Met het dragen van de paarse kleur wil men uitstralen dat het op beide scholen oké is om te zijn wie je bent.

Alle leerlingen kregen bij binnenkomst een paars armbandje met de tekst ‘vier de liefde’. De dag werd op onze school geopend met een ‘les’ over diversiteit door Guus van der Heijden, oud-leerling van deze school. Naast uitleg over de vele termen die horen bij LHBTI vertelde Guus ook over zijn eigen ervaringen op de middelbare school. Ook vertelde hij over ‘do’s en don’ts’ in de omgang met LHBTI’s. Leerlingen waren geraakt door zijn openheid en vonden het goed dat er op school aandacht werd besteed aan diversiteit.

Door één dag per jaar zichtbaar stil te staan bij diversiteit van de leerlingen en personeel hopen we dat de regenboogvlag symbolisch voor iedereen blijft wapperen.