Urban Freestyle sportdag voor de sportklassen

Vrijdag 2 juli stond de Urban Freestyle sportdag voor honderdvijfenveertig sportklassers op het programma. Vanwege corona konden verschillende geplande sportactiviteiten dit schooljaar niet doorgaan en werd het idee geopperd om vijf moderne freestyle sporten aan te bieden.

Onze sportklassers uit leerjaar 1 konden kiezen uit BMX trial, freerunning, vechtsport movie scenes, skateboarden en voetbaltrucs gecombineerd met panna knock-out. Alle freestyle sporten waren populair onder de leerlingen maar met name voor het skateboarden en freerunning waren de inschrijvingen ongekend hoog. Dez Maarsen, vorige maand nog te zien met een bike trial dans op het EUROVISIE songfestival was een van de blikvangers. Verder waren Niels Tuhumury van RYU Martial Arts, Koenoss sports (freerunning), Nelson de Kok (voetbaltrucs) en Rachid van skatedays.nl van de partij.

Het was een schitterende dag, zoals je op dit filmpje kunt zien, waar het accent lag op kennismaken en het leren van skills. Alle sportklassers waren super enthousiast! Dit succes is zeker voor herhaling vatbaar dus volgend jaar weer een nieuwe Urban Freestyle sportdag.