Wat is TEF?

Al jaren is onze school bekend met de kunst- en cultuurklassen. Leerlingen krijgen op verschillende momenten in de week de mogelijkheid om voor een activiteit te kiezen waar zij hun creativiteit kwijt kunnen, hun passie kunnen volgen of juist een nieuwe kunnen ontdekken.

Ieder jaar hebben we nieuwe klassen/workshops en proberen we in te spelen op de wensen en het aanbod van zowel de leerlingen als de experts die deze klassen begeleiden.

Inschrijven

Alle ouder(s)/verzorger(s) ontvangen een mail (aan het begin van het schooljaar) met een link om in te schrijven voor de verschillende activiteiten van TEF. Leerlingen hebben de mogelijkheid om meerdere klassen te kiezen mits deze niet op hetzelfde moment worden aangeboden.

Tijdspad

Wanneer de inschrijvingen zijn gesloten ontvangen de leerlingen vanzelf een uitnodiging voor een eerste bijeenkomst. Sommige klassen zullen iets eerder beginnen dan andere. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid en intensiviteit van de klassen en haar begeleiders/experts. De meeste klassen starten na de herfstvakantie.

Kosten

Om deel te kunnen nemen vragen wij een eenmalige bijdrage waar de expert van bekostigd wordt en alle materialen die tijdens de lessen gebruikt zullen worden. Voor komend jaar hanteren wij de volgende kosten:

Modeklas € 75,- Blok 1 t/m 4
Techniekklas € 50,- Blok 1 t/m 4
Kookklas € 25,- Groep 1 blok 1+2 / Groep 2 blok 3+4
Groot schilderen € 25,- Blok 1 en 2
Project Next € 15,- Blok 3 en 4
Dierenasiel € 15,- n.t.b.
Theaterklas € 50,- Blok 1 t/m 4
Popklas € 75,- Blok 1 en 2
Keramiekklas € 25,- Blok 1 en 2
More coming soon

Meer informatie over financiële ondersteuning voor deelname aan een kunst- en cultuurklas vind je hier.

Samenwerking

TEF werkt samen met instellingen als De Tavenu, De Leest, Music’scool en de Mads maar ook met opleidingen op dit gebied in Tilburg. Daarnaast werken we samen met verschillende beroepskunstenaars en ondernemers uit Waalwijk e.o.

Resultaat

Om het werk van onze leerlingen een mooi podium te geven, worden er verschillende opvoeringen en tentoonstellingen georganiseerd. Zo zien we de popklassen tijdens de Mollerbandavond en bekijken we het beeldend werk in een galerie.

Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij mevr. N. Duijster (n.duijster@drmollercollege.nl).