The Experience Factory

Wat houdt het in?

Bij ‘The Experience Factory’ (TEF) kun je meedoen aan talloze uitdagende activiteiten. Van creatieve klassen en workshops tot een kijkje in de keuken van een bedrijf.

Kunstklassen

Onder begeleiding van een expert kun je op o.a. de vrijdagmiddag deelnemen aan workshops en ervaringen zoals;

Cultuur- en Ondernemersklassen

Heb je altijd al iets meer willen weten van andere culturen of een kijkje willen nemen achter de schermen van een bedrijf, misschien zelfs een dagje meelopen? Dat kan bij TEF. Door verschillende contacten met ondernemers uit Waalwijk e.o. kun je een kijkje gaan nemen hoe het daar werkt, zelf een dagje meedraaien en er op deze manier achter komen of je droombaan nog steeds je droombaan is.

Wat nog meer?

Naast de wekelijkse workshops en ervaringen kun je als leerlingen ook meedoen aan;

  • ACT: Een jaarlijks terugkerende talenten(ontdek)avond. Hier krijg jij de mogelijkheid om je kunsten te vertonen op het podium van theater De Leest.
    De verschillende optredens binnen categorieën als; dans, zang, muziek, dj, acro en meer worden door een jury beoordeeld waarna een prijsuitreiking volgt.
    Kijk voor meer informatie op de schoolsite of houd de instapagina @actmoller in de gaten.
  • Schoolkrant: Heb jij altijd al als journalist willen werken en de laatste nieuwtjes willen vinden of eindelijk eens antwoord willen krijgen op die brandende vragen, dan is werken bij de schoolkrant iets voor jou.
Samenwerking

TEF werkt samen met instellingen als De Tavenu, De Leest, Music’scool en de Mads maar ook met opleidingen op dit gebied in Tilburg. Daarnaast werken we samen met verschillende beroepskunstenaars en ondernemers uit Waalwijk e.o.

Resultaat

Om het werk van onze leerlingen een mooi podium te geven, worden er verschillende opvoeringen en tentoonstellingen georganiseerd. Zo staat o.a. de musicalklas op de bühne in theater De Leest, zien we de popklassen tijdens de Mollerbandavond en bekijken we het beeldend werk in een galerie.

Inschrijven

Aan het begin van het schooljaar ontvangen je ouder(s)/verzorger(s) een mail met een link om in te schrijven voor de verschillende activiteiten van TEF.

Het aanbod van de verschillende activiteiten wisselt per schooljaar. Dit heeft te maken met de vraag en aanbod van zowel jullie als leerlingen maar ook van de experts. Vergeet dus niet om deze pagina te bekijken voor het actuele aanbod.

Informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij mevr. N. Duijster (n.duijster@drmollercollege.nl).

Sportklas

Ben je sportief? En heb je een brede interesse op het gebied van sport? Dan is de sportklas op het Dr. Mollercollege zeker iets voor jou! Omdat wij bewegen zo belangrijk vinden, organiseert het Dr. Mollercollege als enige school in de regio deze speciale klassen.

Wie voor de sportklas kiest, kiest voor
  • Verbreden en verdiepen van sport
  • Kennismaking met nieuwe sporten
  • Leren samenwerken, organiseren en hulpverlenen
  • Samen sporten met sportieve leerlingen

Als je voor de sportklas kiest dan heb je 4 uur lichamelijke opvoeding per week! De lessen hebben altijd een thema: Mountainbiken, turnen, golf, klimmen, volleybal, judo/taekwondo, atletiek, voetbal, racketsport, basketbal, waterskiën en softbal.

Programma sportklassen 2018-2019

Flyer sportklassen 2018-2019 klas 1

Flyer sportklassen 2018-2019 klas 2 en 3

De sportklassen vinden plaats in de reguliere gymlessen. Het kost je dus geen extra tijd!

Kosten voor de sportklas? Iedere leerling betaalt 60 euro. Hiervan worden de buitenschoolse activiteiten bekostigd.

Inschrijven?

Aan het begin van het schooljaar ontvangen je ouder(s)/verzorger(s) een mail met link om in te schrijven voor de sportklassen.

Leuk om te weten

Bijna 100 leerlingen in klas 1, maken gebruik van de sportklassen.

Als afsluiting gaan wij met de leerlingen waterskiën bij Aquabest.

In de klassen 2 en 3 zullen de sportklassen op dinsdagmiddag plaatsvinden (met nieuwe activiteiten zoals Soccerhome).

Voor meer informatie kun je terecht bij de heer M. Govaarts, m.govaarts@drmollercollege.nl.