Het PAN-fonds

Wij constateren regelmatig dat leerlingen niet deel kunnen nemen aan bepaalde onderwijs gerelateerde activiteiten. Gezinnen beschikken simpelweg over te weinig geld. Deelname aan deze activiteiten stimuleert leerlingen echter wel zich ten volle te ontplooien. Zo vergroten zij hun kans op succes in hun vervolgstudie en in de maatschappij. Daarbij mag in onze ogen de financiële thuissituatie geen belemmering zijn. De bankrekening van een gezin mag geen enkel kind buitensluiten. Leerlingen voor wie dat dreigt, kunnen een beroep doen op het PAN-fonds. Het PAN-fonds neemt dan mogelijk een deel van de kosten voor zijn rekening.

Het PAN-fonds is een fonds opgericht voor leerlingen die op het Dr. Mollercollege zitten. Het is bedoeld voor (ouder(s)/verzorger(s) van) leerlingen die het financieel niet breed hebben. De inkomenstoets wordt gedaan door Stichting Leergeld voor de leerlingen uit gemeente Heusden / Tilburg. Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen woonachtig in gemeente Waalwijk dienen in bezit te zijn van een paswijzer, in gemeente Loon op Zand geldt hiervoor de 'Samen Loont' pas.

Hoe werkt het PAN-fonds?

Als u een beroep wilt doen op het PAN-fonds, kunt u mailen naar panfonds@drmollercollege.nl. U ontvangt dan een aanvraagformulier en de te volgen procedure.

Hoe kunt u ons helpen?

Wilt u een donatie doen, dan kunt u een bedrag storten op IBAN rekeningnummer: NL55RABO0334246903 t.n.v. SG. De Langstraat inzake PAN-FONDS Dr. Mollercollege. Wij danken u bijzonder hartelijk en wij kunnen u verzekeren dat leerlingen u immens dankbaar zijn!

Meer informatie

Voor inwoners en gezinnen die elke maand weer de eindjes aan elkaar moeten knopen. Of dit niet eens redden heeft de gemeente Waalwijk de brochure ‘Wegwijs in armoede voorzieningen’ samengesteld. Met van A tot Z tips over instanties en regelingen die het verschil kunnen maken. Tussen financiële ademnood en ademruimte, met hopelijk zelfs wat ruimte om weer leuke dingen te ondernemen.

In deze brochure vindt u onder andere informatie over SchoolWijzer. Via de SchoolWijzer betaalt de gemeente één keer per schooljaar, € 100,- voor kinderen op de basisschool en € 150,- voor kinderen op het middelbaar onderwijs. Het aanvraagformulier SchoolWijzer 2018-2019 vindt u hier.