Dr. Mollercollege

Het gebouw

Het Dr. Mollercollege is samen met de Walewyc-mavo gehuisvest in een fraai, eigentijds schoolgebouw. Het gebouw is duurzaam, uitgerust met moderne voorzieningen en zeer gunstig gelegen. Hoewel de scholen samen onder één dak zitten, behoudt iedere school zijn eigen identiteit, met veel aandacht en begeleiding voor iedere leerling.

Samen efficiënter

Het Dr. Mollercollege en de Walewyc-mavo maken samen gebruik van voorzieningen zoals de praktijklokalen en het atrium (de overblijfruimte). Daarnaast is er één gezamenlijk administratiesysteem en één receptie. Daarmee bespaart elke school veel geld dat weer gebruikt kan worden voor het onderwijs zelf!

Onderwijs van nu

Het nieuwe gebouw biedt allerlei faciliteiten om op een moderne manier les te geven. Er is onbeperkt draadloos internet, zodat elke leerling zijn/haar device kan meenemen én gebruiken. Alle lokalen hebben smartboards waardoor op een interactieve manier les kan worden gegeven. Er is bovendien een aantal Open Leercentra zodat leerlingen zelfstandig kunnen werken met gebruik van computers of laptops.

Lekker fris

Er is een speciaal systeem om het binnenklimaat fris en aangenaam te houden. Met een CO²-meter wordt in ieder lokaal de luchtkwaliteit gemeten. De ventilatie wordt aangepast aan het aantal leerlingen. Verse lucht is belangrijk want met een fris hoofd kun je beter leren!

Energiezuinig en duurzaam

Energie is kostbaar en daar moeten we zuinig mee omgaan. Door gebruik te maken van een Warmte-Koude-Opslag (WKO) onder het gebouw kunnen we veel energie besparen. In de zomer wordt koud water door de school gepompt voor koeling en in de winter wordt datzelfde water gebruikt om de school te verwarmen. Ook is er gebruik gemaakt van extra dik isolatiemateriaal waardoor we weinig warmteverlies hebben.

Een gezonde kantine

We vinden het belangrijk om onze leerlingen gezonde voeding te bieden. In overleg met de ouder(s)/verzorger(s) hebben we een gezond voedingsbeleid vastgesteld voor de kantine. Dat betekent veel fruit en salades en weinig snoep en snacks!

Goede bereikbaarheid

De ligging van het nieuwe gebouw is gunstig en mooi. Leerlingen kunnen veilig via het Halvezolen(fiets)pad bij de school komen. We zitten bovendien vlakbij de fraaie sporthal en buitensportvoorzieningen.