Recordaantal aanmeldingen sportklas Dr. Mollercollege

Liefst 250 leerlingen uit de eerste, tweede en derde klassen van het Dr. Mollercollege hebben zich sinds het begin van dit schooljaar aangemeld voor de zogeheten sportklas. Dat aantal is een absoluut record. De lessen van de sportklas onderscheiden zich van de ‘normale’ lessen lichamelijke opvoeding door een combinatie van verbreding en verdieping.

De eersteklassers maken het hele schooljaar lang elke drie weken kennis met steeds een andere sport. Een aantal van deze sporten wordt afgesloten met een ontmoeting met een professionele beoefenaar van de sport, meestal op locatie. Vorige week zijn de deelnemers gestart met een bootcamp bij surfvijver Het Lido. In oktober zullen zij gaan waterskiën bij Aquabest. Verder staan onder meer klimmen, zelfverdediging, trampolinespringen, fitness en racketsporten op het programma.

De tweede- en derdeklassers kunnen kiezen uit verschillende sportactiviteiten die verspreid over het hele schooljaar worden aangeboden. Deze week zijn de deelnemers begonnen met mountainbiken. Na een korte uitleg over het gebruik van de mountainbike zijn ze via Bikepark Het Lido naar de mountainbikeroute in de Drunense duinen gegaan. In oktober zullen zij gaan waterskiën bij Aquabest. Voor hen staan verder onder meer poweryoga, freerunning, MMA (vechtsport) en indoorsoccer op het programma.