Samen muziek maken is misschien wel het leukste wat er is. Het sfeertje in het repetitiehok is altijd apart. De Popklas biedt je de kans om onder leiding van muzikanten van de Music’scool een echte band te vormen. Je begeleiders hebben een grote ervaring in de popmuziek en zijn meer dan wie ook in staat om in een 20-tal weken samen met jou een bad-ass kicking band te vormen.

Samen met de rest van je band zoek je een aantal nummers uit die je vervolgens gaat repeteren. Het is absoluut niet belangrijk of jij nu wel of geen ervaring hebt. Je moet echter wel in het bezit zijn van een eigen gitaar. Een drumstel/keyboard is aanwezig.

In juni is de grote Mollerbandavond waar je samen met je band laat zien maar vooral horen waar jullie band voor staat.

Van 27 tot en met 29 oktober 2017 zijn elf van onze popklasleerlingen met een groep leerlingen van het Roskilde gymnasium (Denemarken) “on tour” geweest, zij komen op een later tijdstip naar Waalwijk. Roskilde is de pophoofdstad van Europa en herbergt ook het grote popmuseum. De bands hebben drie optredens verzorgd: op vrijdag in het cafe van het rockmuseum, op zaterdag op school en op zondagmiddag in een plaatselijke kroeg. Naast het spelen is er ook een bezoek gebracht aan Roskilde zelf en een kort bezoek aan Kopenhagen. De film van deze reis vind je hier.