Presentatieavond profielwerkstukken 6 vwo

3 apr

Op dinsdagavond 27 februari beleefde het Moller voor het eerst een presentatieavond voor profielwerkstukken van 6 vwo. De avond vormde de afronding van het profielwerkstuk, daar moest worden gepresenteerd wat er met het project bereikt is.
Het was spannend die avond, voor zowel leerlingen als docenten, omdat het voor iedereen de eerste keer was. Maar iedereen was goed voorbereid want in de week voorafgaand waren generale repetities geweest. Het zelfvertrouwen was daardoor zover toegenomen dat het publiek getrotseerd kon worden. En dat publiek was er in groten getale. Allereerst onze eigen 5 vwo leerlingen die als kritisch publiek dienden en tegelijkertijd konden aanschouwen wat ze volgend jaar zelf moeten presteren. Daarnaast ook vele ouders, familieleden en bekenden, die trots toekeken bij de presentaties van de 6 vwo’ers.
En dat was terecht want de presentaties waren goed, ook al was het de eerste keer. De meeste ook nog mooi aangekleed met materiaal dat ze tijdens het onderzoek hadden gebruikt. Eén groep had zelfs de proefpersoon meegenomen.
De sfeer was goed en positief. Tijdens de wisselmomenten spraken leerlingen elkaar moed in en knoopten docenten en ouders gesprekken aan.
Al met al kunnen we spreken van een succesvol verlopen presentatieavond, die zeker voor herhaling vatbaar is.