Geslaagde uitwisseling muzikanten Roskilde Gymnasium

29 apr

Het zomerse weer was niet optimaal om naar bandjes te kijken, maar toch wisten aardig wat mensen zondagmiddag 22 april eetcafé Hieriest in Waspik te vinden voor een geslaagde bandmiddag. Eind oktober 2017 ging een groep scholieren van het Dr. Mollercollege uit Waalwijk op muzikaal uitwisselingsproject naar Denemarken voor een korte Deense tour. De Deense bands hebben dit weekend in Kaatsheuvel, Waalwijk en Waspik samen met de Waalwijkse bands gespeeld.

Op het goed gevulde terras van Hieriest was de live muziek die binnen door de bands werd gespeeld goed te horen. Het was er dan ook goed toeven. Maar ook binnen was het aardig druk met muziekliefhebbers. De leerlingen van het Moller en het Roskilde Gymnasium toonden zich erg geïnteresseerd in elkaars muziek. ”Muziek is de taal die iedereen verstaat”, vertelt een enthousiaste Jos Rutters, teamcoach van het Dr. Moller. ”Vrijdagavond in Crossroads en gisteren in De Mads ging het ook erg goed. We hebben het hier over getalenteerde muzikanten die naast hun studie actief zijn in schoolbands. Die bands hebben echter zo’n hoog niveau dat je er makkelijk een middag of avond mee kunt vullen.”

Niet alleen Rutters is enthousiast. Ook de muzikanten zelf genieten zienderogen van het podium dat hen wordt geboden. De bands van het Moller spelen regelmatig op festivals in de regio; voor de Denen zijn de drie internationale concerten een hoogtepunt. En het publiek? Dat geniet met een glas bier in de hand van lekkere muziek waarin drums, bas en gitaar de boventoon voeren. De Deense studenten vertrekken na het optreden in Hieriest weer naar Denemarken, veel mooie muzikale ervaringen rijker.