Luna Damen wint ‘De grote Dr. Mollercollege voorleeswedstrijd 2020’

Vandaag streden zeven brugklasleerlingen van het Dr. Mollercollege voor de titel van voorleeskampioen 2020. Luna Damen uit MV1A was de afgetekende winnaar; zonder twijfel wist zij deze titel binnen te halen.

In de jury zat naast Sterre van de Pas, de winnares van vorig jaar, ook mevrouw van der Heijden van de bibliotheek Waalwijk. In januari heeft zij het startschot gegeven voor de wedstrijd. Alle leerlingen kregen van haar een les over het kiezen van een boek en ze gaf tips om een goede voorlezer te worden.

De afgelopen weken vonden de klassenrondes tijdens de lessen Nederlands plaats. Loena Esch, Manon van Wanrooy, Ireen de Ronde, Zerda Demir, Yip Schilders, Luna Damen en Levy Hooymayers mochten hun klas vertegenwoordigen bij de schoolronde. Onder luid applaus kwamen ze binnen en ze wisten allemaal zo’n honderdtachtig leerlingen stil te krijgen en mee te slepen in het verhaal. Ze vonden het spannend, maar hebben het allemaal goed gedaan. Natuurlijk kan er maar één winnaar zijn en dat is Luna. Zij kreeg haar prijs uitgereikt door de voorzitter van de jury meneer Maas, directeur van de school.

De voorleeswedstrijd is onderdeel van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklasleerlingen Read2Me. Op 3 maart vertegenwoordigt Luna de school bij de regionale ronde in Tilburg.