Het Dr. Mollercollege biedt samen met Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen.

Even voorstellen…

Mijn naam is Dirk van der Cammen, vestigingscoördinator op het Dr. Mollercollege. Vanuit Lyceo ben ik binnen het Dr. Mollercollege het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders, docenten en mentoren. U kunt mij bereiken via 06-83708038 of drmollercollege@lyceo.nl. Daarnaast ben ik te vinden op vrijwel elke ouder- en informatieavond op school. Ook dan is het mogelijk langs te lopen!

Effectiever huiswerk maken

Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Dit doen we met onze Lyceo Leren Leren© methode; een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers.

Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van maandag tot en met vrijdag van 14.10 – 17.30 uur. Tevens passen wij onze openingstijden zoveel mogelijk aan tijdens tussenweken en verkorte lesroosters. Dagen en tijden uiteraard in overleg.

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles

Naast huiswerkbegeleiding bieden wij ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor kinderen die moeite hebben met een specifiek schoolvak of achterlopen met de lesstof. Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.

Goed voorbereid richting je examens

Lyceo verzorgt naast de huiswerkbegeleiding ook examentrainingen en is inmiddels de grootste examentrainer van Nederland. Gedurende het hele schooljaar worden er examentrainingen aangeboden door het hele land en in de meivakantie zullen er tevens examentrainingen op het Dr. Mollercollege aangeboden worden. Daarnaast bieden wij ook een totaalpakket: Het Lyceo Examenjaar. Dit is een op maak gemaakt pakket van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining, waarbij de kans op slagen zo groot mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast krijgt de leerling eens per maand coaching en voorrang bij examentrainingen.

Begeleiding van Lyceo in het kort

Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Tijdens het intakegesprek maken we samen een plan van aanpak, opgesteld aan de hand van de Studievaardigheden- en Motivatietest. Ook werken we samen met de school en hebben regelmatig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze diensten kunt u bij mij terecht. U kunt mij telefonisch bereiken op:
06-683708038 en per e-mail via: drmollercollege@Lyceo.nl.

Op Lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over onder andere onze werkwijze en tarieven.