Op 9 oktober zijn we tijdens de eerste flexweek met alle onze tweede klassers naar het “Techniek-Event” geweest. Het evenement vond plaats in de Koepelhal in Tilburg. Maar liefst tweeduizend leerlingen waren daar aanwezig om deel te nemen aan een wedstrijd. De leerlingen kregen verschillende technische opdrachten voorgeschoteld, waarbij werd gekeken hoe snel deze werden uitgevoerd. Uiteindelijk zijn twee teams van onze school op de eerste en tweede plaats geëindigd. Een geweldige prestatie waar we trots op zijn.

Woensdag 20 november kwamen drie vertegenwoordigers van het organiserende bedrijvenplatform naar onze school om de prijzen uit te reiken. Alle winnaars kregen de hartelijke felicitaties en een kaartje voor de Efteling. Bijzonder verheugd waren de drie directeuren van de techniekbedrijven met het feit dat onze winnende leerlingen allemaal dames zijn, wat in de technische sector nog altijd niet zo gebruikelijk is.

We hebben als school al toegezegd volgend schooljaar opnieuw mee te doen. Het evenaren van deze prestatie zal moeilijk zijn, maar het doel om onze leerlingen kennis te laten maken met de technische opleidingen en het beroepenveld is het belangrijkste. Op deze manier kunnen de leerlingen een beter doordachte profielkeuze maken in klas 3 en uiteindelijk ook beter onderbouwd een keuze maken voor een vervolgopleiding.