Op vrijdag 19 december waren de mentorleerlingen van mevrouw C. Cohen-Coppens en mevrouw J. Levy al vroeg uit de veren. Ze meldden zich om half acht op het Raadhuisplein om deel te nemen aan de actie tegen mensenhandel van 3FM Serious Request. Sophie van Boxtel, leerling uit MG3CT: “Elke dag zijn er wereldwijd 25 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Dat is heel erg. Daar moeten we wat aan doen. Met deze actie halen we geld op om dit te stoppen.”

Met 3FM Serious Request The Lifeline kwamen 3FM en het Rode Kruis voor hen in actie. Van 18 tot en met 24 december liepen de 3FM-dj’s van Goes naar Groningen om aandacht voor dit onderwerp te vragen en geld in te zamelen. De opbrengst gaat naar psychologische hulp voor de slachtoffers van mensenhandel en voorlichting met als doel mensenhandel te voorkomen en herkennen. Op vrijdag waren ze dus in de ochtend in Waalwijk en de dj’s vertrokken vervolgens weer naar Den Bosch.

Uiteindelijk nuttigden de leerlingen allemaal een ontbijt dat door SG De Overlaat was aangeboden. Het ontbijt smaakte heerlijk. Bedankt! Voor het ontbijt hadden de leerlingen sponsoren gezocht. Veel leerlingen droegen ook nog iets bij uit hun eigen spaarpotje, net zoals de mentoren en de school. Al met al kon toen nog een mooi bedrag van 400 euro worden geschonken aan deze goede actie. Het betreft een landelijke actie dus iedereen kan nog steeds zelf een bijdrage storten op GIRO 661. Van harte aanbevolen.