Leerlingen maken kennis met Waalwijkse bedrijven

Gedurende twee dagen kennismaken met een Waalwijks bedrijf en daarnaast ervaren of dit bedrijf en vooral deze richting bij je past;
dat is waar 25 leerlingen uit havo 4 en 5 en vwo 5 in de afgelopen week mee bezig zijn geweest. Een uniek kijkje in een bedrijf, waar ze niet alleen een rondleiding kregen maar ook inhoudelijk aan de slag gingen met een onderwerp dat écht leeft in het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van een groot logistiek bedrijf, het onder de aandacht brengen van het nieuwe Schoenenmuseum bij jongeren, het voorbereiden van een strafrechtzaak of het matchen van vraag en aanbod op het gebied van banen. Dat laatste bleek tevens hartstikke leerzaam voor hun eigen toekomst.
Ter afsluiting hebben de leerlingen de opbrengst van hun bedrijfsbezoek gepitchd in het Regiolab van de Rabobank. Voor de deelnemende bedrijven een waardevolle opbrengst en voor de leerlingen een leerzame en inspirerende activiteit voor hun loopbaankeuze.
Een mooie samenwerking met Rabobank De Langstraat, Gemeente Waalwijk en tien verschillende Waalwijkse bedrijven. We kijken uit naar volgend jaar!