Leerling valt in prijzen tijdens landelijke Speaking Contest

Ireen de Ronde, leerling in klas 3 gymnasium van onze school, is afgelopen week in de prijzen gevallen tijdens de landelijke finale van de jaarlijkse Speaking Contest voor tto-scholen. Haar schoolgenoot Lotte van Ham (2 gymnasium) had zich ook voor de finale geplaatst, viel helaas net buiten de prijzen.

De door National Geographic learning gesponsorde landelijke wedstrijd werd gehouden in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. ’s Lands beste acht leerlingen uit klas 2 en 3 mochten hun zelfgeschreven speech houden voor een theaterzaal vol met trotse ouders, klasgenoten en docenten. Dit jaar was het thema ‘Imagine that’. De speech van Ireen, ‘Facebook versus Science’, ging over de discussie rond de Covid-vaccinaties en de invloed van social media. De speech van Lotte, ‘The Forgotten Children’, ging over kinderarbeid. Na afloop wisten beide leerlingen de vragen van de juryleden (vertegenwoordigers van The World Teachers Programme, The British Council in Nederland en de VU in Amsterdam) uitstekend te beantwoorden.

Uiteindelijk koos de jury per leerjaar voor twee winnaars en twee runners-up. Ireen werd een van de runners-up. Onze school deed dit jaar voor de elfde keer mee aan deze landelijke wedstrijd.