Junior Speaking Contest 2022

Ireen de Ronde (3 gymnasium) en Lotte van Ham (2 gymnasium), twee leerlingen van het Dr. Mollercollege in Waalwijk, hebben onlangs de regionale ‘Junior Speaking Contest’ gewonnen. Beide tto-leerlingen mogen nu meedoen aan de landelijke finale van deze wedstrijd. De contest is een initiatief van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering van het onderwijs. Dit jaar wordt de wedstrijd voor de achttiende keer gehouden.

Leerlingen van negen verschillende scholen namen deel aan de regionale wedstrijd, die dit jaar #Imagine that… als thema had. De spreekwedstrijd werd dit jaar vanwege coronamaatregelen voor het tweede jaar online gehouden.

De wedstrijd is speciaal bedoeld voor leerlingen uit de tweede en derde klas. Er is een aparte competitie voor beide leerjaren. Ireen en Lotte hebben allebei een prachtige speech gehouden. De speech van Ireen had de titel Facebook v Science, over een wereld zonder vaccinaties en het gevaar van fakenieuws op social media. Lotte had gekozen voor The Forgotten Children, een ontroerend verhaal over een wereld zonder kinderarbeid.

Ireen en Lotte mogen nu meedoen aan de nationale finale in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort op woensdag 6 april 2022.