Retorica en debat

Het gymnasium van het Dr. Mollercollege heeft de ambitie om van onze gymnasiasten goede sprekers te maken. Gymnasiasten hebben een brede vorming genoten. Het zou jammer zijn, als ze die kennis vervolgens niet weten te verwoorden.

Voor onze gymnasiasten hebben we een ambitieus programma opgezet. Zij kunnen – als ze dat willen – zich vervolgens verder bekwamen in het gesproken woord. Hier vindt u meer informatie over retorica en debat op het Dr. Mollercollege.

Gymnasium

Ons gymnasium richt zich op talentvolle, leergierige en gemotiveerde leerlingen met een brede interesse en een zekere mate van zelfstandigheid.

We bieden onze gymnasiasten een unieke opleiding met kansen om zich te ontplooien en zoeken daarbij naar aansluiting op de interesse van de leerling en de vervolgopleiding of beroepswereld. Meer informatie over wat er in de eerste klas en in de onderbouw gebeurt, vindt u hier.

Speerpunten van ons gymnasium zijn het Pharos-project, de Uitwisselingsreis met Griekenland en een programma ‘Retorica en debat’ waarbij leerlingen zich leren uitdrukken in het openbaar.

Pharos

Misschien heb je altijd al Italiaans of Spaans willen leren? Is het jouw droom om een boek te schrijven? Ontwikkel je een website of een eigen programma? Ben je geïnteresseerd in politiek en debat? Wil je je extra verdiepen in een wetenschappelijk onderwerp? Kortom heb jij een ambitie of een project dat je graag wil realiseren, maar kom je er uit eigen beweging
niet aan toe of weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is het Pharos-project misschien iets voor jou! Hier lees je meer over dat project.

Edison

Op onze school vinden we het belangrijk dat we de talenten en kansen van al onze leerlingen in beeld hebben. Daarom hebben wij het Edisonproject, waarmee we onze onderbouwleerlingen doelgerichter kunnen begeleiden en uitdagen. Klik hier voor meer informatie over Edison.