Zelf sturing geven aan je (leer)loopbaan zodat je een leven lang keuzes kunt maken in een snel veranderende studie- en beroepenwereld: daarover gaat Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding (LOB).

Op het Dr. Mollercollege maak je twee toekomstbepalende keuzes: de profielkeuze in klas 3 en de studiekeuze in het eindexamenjaar.

Vaardig zijn in het maken van deze én volgende loopbaankeuzes gaat echter niet alleen over het verkrijgen van informatie over de mogelijkheden. Het is ook van belang dat je actief onderzoekt wie jij bent en wat jij wilt én dat je in de praktijk ervaringen opdoet. Daarom wordt ook in de andere leerjaren op het Dr. Mollercollege aandacht besteed aan LOB, in verschillende vormen.

Je wordt tijdens dit doorlopende LOB-traject begeleid door je mentor. Ook kun je bij je mentor terecht met vragen over jouw LOB-traject en eventuele twijfels.

Wanneer je na contact met de mentor nog vragen of onduidelijkheden hebt, kan je mentor je doorverwijzen, of maak je zelf een afspraak met Simone Kouwenberg, de decaan op school. Zij is te bereiken via Magister en s.kouwenberg@drmollercollege.nl, en is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag in A1.06.

Met concrete vragen over opleidingen en beroepen kun je terecht bij de decaan, maar informatie hierover kun je ook op internet vinden. Kijk eens op één van de volgende websites:

  • Bekijk de online tool Van Profiel naar Studie voor een overzicht van profielen en vakken gekoppeld aan alle hbo- en wo-opleidingen in Nederland
  • Kijk op studiekeuze123.nl voor informatie over alle mbo, hbo en wo-opleidingen in Nederland
  • Alle informatie over studeren vind je op studeermeteenplan.nl of bekijk dit Youtube-filmpje
  • Aanmelden voor vervolgstudie doe je via studielink.nl.
  • Informatie over studiefinanciering vind je op de website van Duo of bekijk vanaf 4 oktober de webinar.
  • Klik hier voor informatie over stages, studeren of werken in het buitenland.
  • In dit magazine vind je alle relevante informatie voor het maken van een studiekeuze.

Bent u als ouder op zoek naar informatie en tips om hun zoon of dochter te begeleiden? Bekijk dan het speciale magazine voor ouders.

We kijken er naar uit om je te begeleiden bij het maken van keuzes voor jouw toekomst, want samen maken we jouw ambities waar!